… na jezero Erie (polotok Presque Isle)

S poldnevno zamudo, sva se torej pripeljala do jezera Erie, natančneje polotoka Presque. Najprej malo o jezeru: Great Lakes so res velika jezera. Erie je četrto po površini in je veliko 1,25 Slovenije.

Presque Isle je lep polotok (in state park) na jezeru Erie. Ima plaže, seveda peščene, močvirja, svetilnike in podobno.

Kljub temu, da je precej pihalo in ni bilo ravno toplo – imela sva dolge hlače in rokave – sem se odločil, da priložnosti ne gre zamuditi in sem se na hitro skopal.

Ambiciozni plani so bili, da se po ogledu polotoka odpeljeva naprej, proti Niagarskim slapovom. Seveda se niso izšli, tako da sva spala v kampu na začetku polotoka. Zbirala sva lahko med dvema prostoroma, kam lahko postaviva šotor. En je bil na plaži, ki je bila včasih 2x večja, pa jo je pojedlo jezero (slej slike). Ker tam v resnici ni bilo prostora in ker nama ni dišalo zabijanje klinov v droben pesek, sva izbrala drugi prostor, kjer je bila podlaga tudi pesek. Vseeno sva uspela postaviti šotor.

V kampu sva bolj ali manj uspešno oprala obleke. Malo manj uspešno zato, ker je bil po pranju v oblekah pesek, ki je bil v pralnem stroju.

Zvečer sva si ogledala sončni zahod na jezeru, po tem pa sva se peš odpravila do zabaviščnega parka. Nisva se še naučila, da se v Ameriki nikamor ne hodi peš. Kljub temu, da se ograji kampa in zabaviščnega parka stikata, je do vhoda 15 minut peš. Nisva šla na nobeno atrakcijo, sva pa poskusila Corn Dog, kar je hrenovka v testu na palčki – priporočam.