… čez Pennsylvanijo

Prenočišče je bilo še precej blizu meje z New Jerseyem in imela sva optimističen plan, prevoziti 350 milj do drugega konca Pennsylvanije ob jezeru Erie. Vmes pa se seveda ustaviti ob par znamenitostih.

Najprej sva se odpravila do razgledišča Big Pocono Overlook, od koder je lep pogled na okoliško pokrajino in Delaware Water Gap. Med potjo tja sva na cesti srečala srne.

Potem sva nadaljevala naprej in prvič odkar sem vozil po Ameriki, je bila res sproščena vožnja. Do sedaj nisva nikoli vozila več kot 10 milj naravnost, ker so bila ves čas križišča, tudi na avtocestah. Tokrat pa je bilo navodilo: Vozi naravnost naslednji dve uri.

Naslednja destinacija so bile zanimive skalnate formacije Bilgers Rocks. Do tja je precej težko priti, brez navigacije, ker se pelješ kar nekam sredi gozda, potem pa te pričaka tabla in parkirišče. Formacije verjetno najbolje opišejo slike. Gre za naravni labirint iz peščenjaka in s 15 m visokimi stenami. ‘Ulice’ so nastale s širjenjem razpok zaradi zmrzovanja in taljenja vode znotraj razpok.

Tam sva si tudi skuhala kosilo in tehnično sva še imela dovolj časa, da prideva do konca Pennsylvanije pred temo. Ampak se je po par minutah vožnje v avtu posvetila lučka, da je v gumi nizek pritisk. Ustavila sva se na robu in res je bila prazna guma. Drugi možen vzrok za prižgano lučko je pokvarjen senzor pritiska, kar bi bila verjetno boljša opcija. Roadside Assistance od Rant a car agencije nama je rekel, naj gumo zamenjava, greva v poljubno (najbližjo) delavnico in nama bodo, ko vrneva avto, vrnili denar. Ta del še čakava. Zamenjala sva gumo in v procesu ugotovila, da ko sva prevzemala avto in pregledovala vse praske, nisva preverila (obvezne) opreme. Še vedno ne vem točno, kako je s tem v Ameriki, ampak prve pomoči, trikotnika in takih zadev ni bilo. Rezervna guma in vse potrebno orodje je na srečo bilo.

Ura je bila že 6 popoldne, tako da naju je skrbelo, če bova našla karkoli odprtega. Zapeljala sva do prve vsaj približno primerne hiše, ki je bila prodajalna Hond. Zelo prijazni uslužbenci so poklicali nekaj okoliških delavnic in ena je bila še odprta. Tam so naju že pričakovali in so gumo zelo hitro zamenjali. Precej dlje je trajala izdaja računa. Iz nekih nadzornih razlogov so detajlno popisali avto, prejšnjo gumo in stranko. Pri meni se je zataknilo, ker računalnik ni sprejel evropskega naslova. Na koncu smo nekako vse rešili. Na računu je timestamp 18:59:57, delajo pa do 19ih. V resnici je še najbolj čudno da na računu piše 18 namesto 6pm.

Spet sva šla v najbližji kamp po Google Maps. Zgledalo je zelo zapuščeno, ampak naju je od daleč opazil lastnik in naju sprejel. Rekel je, da je za naju cena $20 (najceneje na potovanju). Tudi drugače je bil zanimiv in prijazen možakar (glej sliko).