… v Delaware Water Gap

Ponoči je deževalo in tako ohladilo vročino prejšnjih dni. Ker sva imela šotor na pesku je bil precej poškropljen s peskom. V upanju, da se bo šotor posušil, sva se precej pozno odpravila naprej.

Šla sva na mejo med New Jerseyem in Pennsylvanio v Delaware Water Gap. Gre za National Recreation Area (podobno kot National Park, ampak drugače). Glavna znamenitost je reka, ki teče (bolj ali manj) pravokotno na okoliške grebene in doline. Od tod ime “water gap”, ker je luknja v grebenu. Poleg tega imajo precej slapov in opcij za izlete, kajakaške ekspedicije in podobno. Skozenj teče tudi slavna Appalachian trail.

Midva sva v parku skuhala in pojedla kosilo, ter si ogledala dva slapova.

Potem sva se ustavila v trgovini, seveda Walmartu. Iskanje kampa je bilo tokrat manj uspešno. V prvem je receptorka rekla, da je ona samo vratar in da naju ne more sprejeti v kamp, receptorka pa da je šla že domov, ker je delala samo do 6ih. Pri drugem sva prišla samo do rampe in zvočnika. Gospod nama je po zvočniku povedal, da so za danes že zaprli in da tam ne moreva prespati. Kakšen je to kamp, ki se ponoči zapre, nama ni uspelo ugotoviti. Tretji je zgledal precej zapuščen z rampo in špicami, ki prebodejo gume, na vhodu. Vseeno je bil tam varnostnik, ki naju je sprejel. Po tem, ko si je detajlno ogledal dokumente in povedal, da sprejemajo samo ameriški denar (?). Cena je bila ista kot prejšnjo noč v kampu z bazenom, pa sva tokrat dobila samo kamnito parkirišče za avtodom. Sicer imajo v kampu odlično zelenico z napisom “prepovedano kampiranje”.

Ko sva ugotovila, da v manjšo zaplato trave in blata ob najinem prostorčku ne bodo šli šotorski klini sva šotor prestavila čez cesto na rob gozdička. Potem je začelo deževati in sva bila kar zadovoljna, da sva lahko pravilno napela šotor, da je opravljal svojo funkcijo. Manj sva bila vesela, ker je bilo na novi lokaciji veliko polžev lazarjev. Zjutraj jih je bilo na različnih mestih na šotoru okoli 10. Čevlje sva na srečo skrila v vrečke, da se niso naselili še tja.

Polži na/v šotoru.