… v Zagreb in se peljat s Teslo Model S

Prejšnji vikend sem bil z Maksom, Juretom in drugimi na srednjeevropskem programerskem tekmovanju (CERC) v Zagrebu. To je bilo skoraj prvič, ko sem bil v Zagrebu. Pred tem sem bil samo enkrat, pa še takrat sem samo dve uri sedel v parku pred železniško postajo in čakal vlak.

Na tekmovanju smo se uvrstili v prvo polovico, kar nam je bil glavni cilj. Ampak tega prispeveka nisem spisal zaradi tekmovanja, temveč je zaradi Zagreba in predvsem vožnje s Teslo.

Zagreb

Zagreb mi je bil všeč, luškano mesto, vse pomembne znamenitosti so v precej majhnem centru (primerljive velikost kot Ljubljana, samo brez reke v centru). Ker smo imeli čez dan kup aktivnosti zaradi tekmovanja, sem si ga ogledal samo v temi. Med znamenitostmi bi poudaril samo vzpenjačo iz spodnjega do zgornjega dela mesta, ki je tako kratka, da prideš v 5 minutah peš od spodnje do zgornje postaje. Neuspešno sem se lotil iskanja kipov planetov po Zagrebu, ki so v pravilnih razmerjih velikosti in razdalj. Neuspešno predvsem zato, ker sem bil brez interneta in sem mislil da gre za večje kipe, ne pa samo za plošče na stenah.

Tesla Model S

Pred tekmovanjem je bilo tudi stransko tekmovanje od sponzorja GDi. Nagrada za pravilno rešena naloge je bila možnost, da te peljejo s Teslo ali nekimi drugimi električnimi vozili. V soboto smo večkrat obiskali njihovo stojnico in jih spraševali, če smo imeli vse odgovore pravilne in kdaj se gremo lahko peljat. Ker smo bili zelo vztrajni (predvsem Maks) smo se šli peljat prvi v 20 minutnem odmoru med drugimi aktivnostmi. Imeli smo kar srečo, da smo šli pred kosilom, ker avto dobro pospešuje. Več pa v videu.