… na Ko Wai

V Trat sva prišla pozno zvečer. Začuda naju ni nihče pričakal in napadel, če želiva prenočišče. Sprehodila sva se v smeri nekega prenočišča, ki sva ga našla na internetu. Med potjo so naju eni prijazno ogovorili, če rabiva sobo in sva šla pogledat. Bilo je kul, tako da sva šla k njim. Zraven guesthousa imajo thai boxing telovadnico (na prostem), tako da sva lahko med zajtrkom opazovala trening.

Za večerjo sva šla na večerni market in sva bila navdušena. Dosti boljša hrana, več hrane in ceneje kot v Laosu in Kambodži. Na poti nazaj sva kupila še karto za na otok Ko Wai.

Ko Wai

Ko Wai je eden izmed otokov blizu meje s Kambodžo. Večinoma se otočje imenuje Ko Chang, po največjem in najbolj obiskanem otoku otočja. Večina obiskovalcev Ko Waia je dnevnih, ki se pridejo v bližino potapljat ali snorklat. Otok je velik približno 3 x 1 km. Na otoku ni ničesar razen 5 resortov. Štirje so povezani s potko, peti pa je na drugem koncu otoka. Drugače je na otoku džungla, nekaj plaž in drugje kamnita obala.

Naslednje jutro sva se z song–thaew-om (Tajsko verzjo jeepneya) odpeljala do pomola. Ker sva šla na Ko Wai, je vse ostale iz mesta odpeljal na en pomol, naju pa na drugega. Potem sva šla na gliser za Ko Mak (ki je dlje kot Ko Wai), kjer so vsi ostali potniki izstopili, midva pa sva na pomolu čakala nov gliser, ki je od nekje prišel, pobral samo naju, peljal nazaj na Ko Wai, kjer sva izstopila samo midva, in odpeljal ostale nekam naprej. Oba gliserja sta bila ogromna (prvi je bil za vsaj 50 ljudi) in hitra ~50 km/h. V izbranem najcenejšem resortu sva imela srečo, ker so imeli samo še eno prosto hiško. Sicer ni bila ob obali, je pa bila pol cenejša in blizu gostilne.

Naslednje 4 dni sva jedla, brala, pisala in uporabljala računalnik 4 ure na dan. Elektrika je bila namreč samo od sončnega zahoda (malo po 18i uri) do približno 10 zvečer. Zjutraj in popoldne sva kakšno uro po vodi preganjala ribice (in jih dvatisočkrat slikala) in nabirala barvo, da bi prišla domov čim bolj rjava. Čez dan pa sva se vseeno raje držala v senci. Voda je bila na žalost bolj motna, kar v živo ni bilo hudo, na slikah zgleda pa obupno.

Še podvodne slike:

Po štirih dneh je bilo počitnic konec in sva šla nazaj na celino. Tokrat z direktnim gliserjem. Ni se nama dalo hiteti v Bangkok, tako da sva šla v Tratu spet v isti guesthouse. Preostanek dneva sva preživela še najprej dopustniško, ker je bilo precej vroče.

Jaz sem šel spet k brivcu (tokrat sicer k brivki). Tokrat sem se obril, ker je bilo striženje predrago (2€ britje, 5€ oboje). Sva pa tokrat posnela zadevo. Glej video. In tako sem preživel 104 dni z eno samo britvico.