… v Ban Lung (novo leto)

Ker je bilo tik pred novim letom, naju je skrbelo, da bo vse zasedeno, tako da sva po mailu rezervirala prenočišče. Ob prihodu v mesto sva bila presenečena, ko naju je na postaji čakal tuk-tuk, ki naju je odpeljal do prenočišča dober kilometer stran od centra.

Tu sva ostala 3 noči in večinoma počivala. En dan sva se s kolesom odpeljala do bližnjega in zelo okroglega jezera, kjer sva se tudi kopala. Vrhunec dneva je bil, ko je na pomol, na katerem sva sedela, prišla skupinica menihov, ki so se tudi prišli kopat. Tako da sva imela manjši vpogled v to, kako imajo okoli sebe namotano haljo.

Večkrat sva obiskala pokrito tržnico v centru mesta z ozkimi hodniki. Želela sva kupiti kakšno ruto, ampak nisva našla nobene primerne. Sem si pa kupil nov zvezek, ker sem prejšnjega že popisal, kljub temu, da imajo vsi zvezki čudno narisane črte (nek ne-kvadraten karo).

Naredila sva plan do konca potovanja, ki sva ga sicer potem močno spremenila. Po novem letu se počasi premakneva v Siem Reap in imava 4-5 dni za ogled Angkor Wata. Potem greva na Tajsko na kakšen treking, v Bangkok in domov.